Blog

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

YOU ARE UNDER NO OBLIGATION TO BE THE SAME PERSON YOU WERE A YEAR, A MONTH, OR EVEN 15 MINUTES AGO. YOU HAVE THE RIGHT TO GROW. NO APOLOGIES

 

(lees hardop voor jezelf) Het is tijd. Het is tijd om mezelf uit te dragen en te zijn, zoals ik wil zijn.
Een bevestiging van wat ik eigenlijk altijd al wist. Alle antwoorden die ik zoek, vind ik in mezelf.
Het is tijd om een leider te worden, in plaats van een volger.
Het is tijd mijn hart te volgen en te luisteren naar de verlangens van mijn ziel.
Het is tijd dat ik mezelf niet langer afwijs. Het risico durven nemen echt mezelf te zijn en te genieten van het leven.
Het is tijd.

‘oh, maar doe je dan ook aan Yoga en mindfulness enzo?’
Plak er maar een label op. Maakt mij niet zoveel uit. Door voor mezelf te kiezen voldoe ik niet echt aan de verwachtingen van de buitenwereld.
Opeens ben ik vreemd, zweverig en van het pad af. Iedereen heeft altijd wel een mening en te lang heb ik mezelf daar aan aangepast.
Mij door niets en niemand meer laten afleiden, manipuleren of beïnvloeden, dat vind ik moeilijk. Met mijn hooggevoeligheid pik ik sowieso
alles op van iedereen.  
En dan hebben we het nog niet eens over wereldvrede! Het wereldnieuws, hoe wij omgaan met de aarde, de natuur,
met elkaar en met de dieren. De wereld voelt vaak aan als een vreemde plek. Een innig verlangen naar meer harmonie, verbinding, intenser
contact en zingeving versterkt het gevoel wie ik diep vanbinnen ben. Al zo lang begeef ik mij in een proces van langzaam loslaten wie ik was
en groei ik in mijn bewustzijn. Het leven is simpelweg te kort om niet te zijn wie ik ben. Schijt aan de afwijzing van buiten.

Ik voel dat verandering manifesteert als ik er echt voor kies en die intentie uitzet. De ontwikkelingen volgen dan als vanzelf.
Ik verander naar ik, met een duwtje vanuit de kosmos en zo verandert ook de wereld met mij mee.
Ik zal die gebeurtenissen en mensen op mijn pad krijgen die mee gaan in deze ontwikkeling. Noem het ‘the secret’, de ‘law of attraction’, hoe dan ook: ik geloof
dus echt in dat karma-gedoe, dat wat je uitzendt krijg je terug. En ja, het kan dus niet anders dan dat wij in energie verbonden zijn met de
aarde en de kosmos.
Ik heb echt geprobeerd het weg te stoppen als onzin en te ontwijken, maar het is eigenlijk geen keuze: Een missie zo
diep van binnen voelbaar, dat ik mij er niet aan kan onttrekken.

Wat ik uiteindelijk hoop is dat er meer gelijkgestemden met mij mee durven te gaan. Dat je voor jezelf uit durft te komen en beseft dat het
echt prima is wat jij te zeggen hebt en wat jouw overtuigingen zijn. En dat je een inspiratie bent voor je omgeving.
Zo’n kettingreactie van good vibes only.

 

 Christel

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Tijdens mijn slaap heeft het gesneeuwd!
Ik doe mijn rolluik omhoog en …………..jaaaa, het is wit geworden buiten.
Ondanks mijn 50+ voel ik nog elke keer weer die kinderlijke opwinding dat er sneeuw ligt.
Voor mij blijft het iets bijzonders, te bijzonder om voor waar aan te nemen of me zelfs aan te ergeren, nee joh, hoe meer hoe mooier.
Het liefst zou ik ingesneeuwd zitten, de voordeur die niet meer open kan!
Maar oei oei oei, wat een commentaar als ik dit kenbaar maak. Ik krijg allerlei redenen te horen wat er dan allemaal wel niet goed gaat als dat zou gebeuren.

Dan krijg ik geen krant!

Hoe moet ik dan naar mijn werk!

En de boodschappen dan? Etc……

Ik kan alleen maar denken: “ is dat werkelijk zo erg dan”? 
Tegenwoordig strooien we preventief pekel, alleen al bij kans op gladheid! ondanks onze winterbanden, onze ABS systemen? Roepen we meteen code oranje in het leven. Moeder aarde vindt het vast niet erg dat wij eens een dagje niet op pad gaan.
Een vrieskist vol, een gevulde koelkast, internetverbinding, Netflix, bingewatching, maar een paar daagjes ingesneeuwd………nee dat kan echt niet. Misschien moeten we code rood in het leven roepen voor de mensheid, dat we zover afgedwaald zijn en steeds verder afdwalen als we niet af en toe ingesneeuwd zouden raken. Let it snow, let it snow, let it snow. 

Monique

Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief

Herfst!... de blaadjes vallen.
Ik staar uit het raam en zie de natuur die druk bezig is met de voorbereidingen op de winter.
Wat doe ik eigenlijk aan voorbereiding, vraag ik mezelf af.
Ik lees vele mooie artikelen over verstilling, maar doe ik ook aan verstilling en wat is nu precies verstilling?
Als ik er veel over lees en ik koop een yogabroek, een meditatiekussen en ik maak een plek vrij in mijn woning…………… blijft het dan bij die voorbereiding of ga ik ook echt “naar binnen”.
Of laat ik me toch weer afleiden door de “pok-pok-pok” van het Whatsappje? Lekker op de bank ploffen, want oh oh oh, ik heb zoveel gedaan vandaag en verdien het om even te niksen.
Maar is dat niksen met de tablet in de hand tijdens de reclames van die film wat zitten te surfen op social media?
Wat valt het toch tegen om de discipline op te brengen en te werken aan verstilling. Inmiddels ben ik ruim een half uur verder met mijn gemijmer en is het stil geworden in mij…………bladstil!

Monique

Over Sera

Sera is a story: Waar het begon in 2012 met sieraden met een verhaaltje is het nu veel meer. Sera's missie is communicatie.Personal en individuele coaching. Anderen helpen bij inzichten en bewustwording. Wil je stappen maken naar verandering? Discreet werken aan een specifiek thema? Aan sociale angst of je hoogsensitiviteit? Laat het me weten via het contactformulier. Dan gaan we samen kijken of ik je kan helpen.
En de sieraden? die blijven nog even: Een exclusieve lijn van handgemaakte sieraden met bijzondere kralen en materialen van over de hele wereld. Een zeer bewuste keuze voor kwaliteit en eigenheid. Geen zomer- en wintercollectie. Vooral niet meegaan met trends en hypes. Een (custom) sieraad wat bij jouw eigenheid past, wat je een beetje blij maakt wanneer je het draagt, met de vrijheid om je eigen unieke zelf uit te drukken.

Links

The Little Diva - Beauty & Spa

The Little Diva biedt het ultieme beautyfeestje voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je hebt keuze uit 4 verschillende kinderfeestjes, variërend van 2 tot 3 uur. Klik hier voor meer informatie.

 

Monografisch - Grafische vormgeving & communicatie

Bekijk mijn online portfolio hier