Het is heel on-Nederlands om te zeggen dat je veel kunt, maar ik doe het toch:

Ik ben een creatief-hoogbegaafde, hoog sensitieve, empathische multipotentialist.

Net iets anders bedraad. Niets meer of minder dan een ander. Gewoon dat. Al deze labels zijn zo door elkaar te halen en met mij verweven dat er niet eentje te plakken is.

Ik ben een multipotentialist

"Wat wil je worden als je later groot bent?"
Een vraag die ik zou willen beantwoorden met 20 antwoorden. Het is voor mij lang een vraag geweest die angst inboezemt. Want we worden geacht te kiezen voor die carrière waar we voor gaan. En wel de rest van onze tijd op deze aarde.

De vraag zou moeten zijn: Wat zou je allemaal willen worden?

Er is te veel te leuk om echt te kiezen. En dus heb ik al veel gedaan. Een fijne bijkomstigheid van multipotentionalist zijn is dat ik makkelijk uit mijn comfortzone kan overstappen naar iets compleet anders. Ik ben al vaak een beginner geweest. Ik weet inmiddels hoe het gaat. Ik stort me compleet op wat nieuws en pas me makkelijk aan.

Ik ben hoog sensitief

“Wat ben je toch gevoelig”. Die vond ik vroeger het vervelendst. En nee, stil betekent niet automatisch verlegen. Inmiddels weet ik, het is een kick-ass gift.

Mijn waarneming is gedetailleerder, subtieler en veel intenser. Ik ben me erg bewust van alle signalen uit mijn omgeving en voel de stemmingen van anderen. De uitdaging is ze niet over te nemen. Ik kan het niet uitzetten. Het is er altijd. Niet erg.

Ik ben creatief hoogbegaafd.

Deze past ook precies in het rijtje. Mijn zintuigen werken dus intensiever. Ik ben te breed georiënteerd en mijn interesses zijn te divers voor de huidige maatschappij. Ik zie wat er (nog) niet is maar wel kan zijn. Innovatie hoort bij mij. My mind is doing overtime. Constantly. Ik zie, hoor, voel en weet al gauw wat nodig is in een situatie en kan dat ook vormgeven. Vanuit idealisme en rechtvaardigheid wil ik graag meer betekenen en ben ik vaak ietsje te betrokken.

Ik ben een empaat.

Daar kan natuurlijk niet zoveel mis mee zijn, behalve dan dat ik met die betrokkenheid mezelf kan verliezen. In mijn vermogen me in te leven in een ander zie ik eigenlijk alleen maar voordelen. Het is een prachtig instrument om in te zetten. Ik heb simpelweg meer ‘spiegelneuronen’ die mij helpen in het aanvoelen wat de ander nodig heeft.

En ik ben niet de enige waarop niet één label te plakken valt. We zijn allemaal te uniek voor hokjes en labels met al onze verschillende zielsmissies.

En aan al diegenen die zich in dit verhaal herkennen zou ik willen zeggen: Omarm je innerlijke bedrading. Omarm je sensitiviteit. Omarm je vele passies en ontdek wat je allemaal kunt worden wanneer je er gewoon voor gaat.

Christel

Over Sera

Sera is a story: Waar het begon in 2012 met sieraden met een verhaaltje is het nu veel meer. Sera's missie is communicatie.Personal en individuele coaching. Anderen helpen bij inzichten en bewustwording. Wil je stappen maken naar verandering? Discreet werken aan een specifiek thema? Aan sociale angst of je hoogsensitiviteit? Laat het me weten via het contactformulier. Dan gaan we samen kijken of ik je kan helpen.
En de sieraden? die blijven nog even: Een exclusieve lijn van handgemaakte sieraden met bijzondere kralen en materialen van over de hele wereld. Een zeer bewuste keuze voor kwaliteit en eigenheid. Geen zomer- en wintercollectie. Vooral niet meegaan met trends en hypes. Een (custom) sieraad wat bij jouw eigenheid past, wat je een beetje blij maakt wanneer je het draagt, met de vrijheid om je eigen unieke zelf uit te drukken.

Links

The Little Diva - Beauty & Spa

The Little Diva biedt het ultieme beautyfeestje voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Je hebt keuze uit 4 verschillende kinderfeestjes, variërend van 2 tot 3 uur. Klik hier voor meer informatie.

 

Monografisch - Grafische vormgeving & communicatie

Bekijk mijn online portfolio hier